Linkek

a hivatalos honlap
A tick, tick... BOOM! cd meghallgatása után jártam itt először. Épp csak átfutottam, és nem voltam elájulva tőle. Aztán amikor elkezdett jobban érdekelni Raúl, megint körülnéztem. De csak körülbelül harmadszorra tűnt fel, hogy ez a honlap egy aranybánya. Itt minden vele kapcsolatos dolog fenn van. (Kivéve az életrajzát... Életrajz címen felsorolják a darabokat, amiben játszott.) A titok az, hogy minél kevésbé feltűnő egy link, annál több információ van mögötte :) (A menü alatt látható 'click here for more...' feliratot kell figyelni.)
Fenn vannak 2001-ig visszamenően a hírek (updates). Elképesztő mennyiségű cikket is fellinkeltek (press menü), hetekbe telt, mire mindet nagyjából átolvastam. A képeket is érdemes végignézni, mert még a chicagói időszakból is vannak fenn előadásfotók. A 'recordings' link alatt is hihetetlen dolgok vannak, csak jól körül kell nézni. Fenn van egy letölthető 45-perces rádióinterjú, egy másfél órás tv-s beszélgetés (ezt csak megnézni lehet, letölteni nem - nekem legalábbis nem sikerült), részletek azokból a cd-kből, amiken énekelt és 'nem hivatalos' hangfelvételek különböző koncertekről.
Szóval aki tud angolul, és kevésnek találja, amit magyarul sikerült összehoznom Raúlról, az itt bőven fog anyagot találni a további művelődéshez :)
Bármennyire is hihetetlenül hangzik, de Raúlnak még nincs rajongói honlapja. (Úgy tűnik, ez az első.) Rajongói vannak szép számmal, de még senki nem csinált róla honlapot. Talán mert angolul úgyis minden fenn van a hivatalos oldalon.

a Company Revival hivatalos honlapja
nem sűrűn frissítik sajnos :(

a Companyről  magyarul
Ezt én készítettem a Raúlos Companynek.

musical-fórum a lap.hu-n
Már Raúlnak is van topikja. Ha van mondanivalód róla, itt megoszthatod a többiekkel. (Remélem, egyre többen leszünk abban a topikban.)

youtube
Ez egy videó-feltöltő oldal. Sok nem-hivatalos Raúlos videó is fenn van. Persze a fenn lévő videók folyamatosan változnak, de van egy-két stabil Raúl-rajongó, akik nem hagyják Raúlos videó nélkül a youtube látogatóit :)

Raúl fóruma a broadwayworld.com-on I.-rész
Raúl fóruma a broadwayworld.com-on II.-rész
Raúl fóruma a broadwayworld.com-on III.-rész (Nemrég nyitották, és még nem mentettem le a linket.)
Ezen a fórumon van egy rokonlélek :) Szerintem mindenki megtalálja majd. Kettőnk között kb annyi a különbség, hogy ő úgy rajong, hogy akármikor láthatja élőben is. (Nem elhanyagolható különbség.)

Seth's Broadway Chatterbox
A beszélgetés-sorozat két adásában is volt vendég Raúl. (A honlapján bele lehet hallgatni a dalokba, amiket itt énekelt.) Az interjúk a fenti linken megrendelhetők dvd-n. A dolognak két szépséghibája van. Az egyik, hogy 20$-ba kerül 1 dvd, a másik, hogy csak személyesen lehet megvenni New Yorkban.

Autogramcím

Kétféle úton lehet írni Raúlnak. Az egyik az ügynöksége (William&Morris), a másik a színház, ahol éppen játszik.

Az ügynökség címe:
c/o William Morris Agency
One William Morris Place
Beverly Hills, CA 90212

A Company-s színház címe:
Ethel Barrymore Theatre
243 West 47th Street
New York

Az amerikai fórumon azt írták, hogy Raúl mindkét úton megkapja a leveleket, és válaszol is rájuk. A válaszhoz megcímzett és felbélyegzett válaszborítékot kell küldeni. Nekünk kicsit bonyolult lenne amerikai bélyeget szerezni a válaszborítékra, de pont erre találták ki a nemzetközi válaszdíj-szelvényt. Az ember vesz belőle olyan értékben, amivel visszajön a levél, és mellékeli, külföldön pedig beváltják, és azzal adják fel a levelet.
Ahhoz, hogy ez működjön, ki kell tudnunk számolni, hogy milyen értékben kell szelvényt venni. Van egy amerikai honlap, ami segít ebben, és kiszámolja, hogy a levél méretétől, súlyától és a célállomás távolságától függően mennyibe kerül, hogy a levél visszajöjjön.
Mindenképpen ki fogom ezt próbálni, aztán majd leírom, hogy hogy sikerült.