Koncertek

Broadway On Broadway, Broadway In Briant Park, Today stb...
Minden évben rendeznek ingyenes nyári koncertsorozatokat. A Broadway reklámozza saját magát :) Kimennek a New York-i előadások szereplői, énekelnek az előadásukból, és népszerűsítik a saját darabjaikat.
Abban biztos vagyok, hogy Raúl volt kinn a Rocky Horror Show-val, a tick tick BOOM!-mal és a Chitty-vel. A Kabaréról nem tudok semmit, a Taboo-s szereplőgárda viszont biztosan nem volt ott egy ilyen rendezvényen sem, mert nyárra már le is vették az előadást.

Broadway Under The Stars
Ez kicsit más, mint az előző. Előszöris nem ingyenes. (Ha jól tudom.) Aztán ide nem darabokat, hanem színészeket hívnak meg, akik azt énekelnek, amit akarnak. (Vagyis nem feltétlenül abból a darabból kell énekelniük, amiben éppen játszanak.) Raúl 2003-ban, 2004-ben és 2005-ben vett részt a koncerteken. A dalai fenn vannak a honlapján, ott meg lehet őket hallgatni. A 2003-mas Not While I'm Around mp3-ban innen letölthető.

Sondheim Celebration Concert (2002)
A nyári ünnepségsorozat után az előadások szereplőinek részvételével Sondheim-koncertet tartottak Washingtonban. Nem tudom pontosan, hogy Raúl itt mit énekelt, de az egyik kritikában a Merrilyből a nagysikerű 'Franklin Shepard, Inc.' című dalt említik, mint a koncert egyik fénypontját. Természetesen Raúl előadásában.

Brilliant Mistake: the Music of Elvis Costello
Erről végképp semmit nem tudok, csak annyit, hogy Elvis Costello dalait énekelte a fiatal Broadway-sztárok színe-java. (Raúl mellett például Patrick Wilson, Adam Pascal, Anthony Rapp, Daphne Rubin-Vega, Sherie Rene Scott, Norbert Leo Butz, Will Chase és Eden Espinoza is énekelt a koncerten.)

Actors' Fund BCEFA Concert
Igazból nem néztem utána, hogy mi is ez az 'Actors' Fund BCEFA'. Annyit tudok, hogy folyamatosan szerveznek jótékonysági eseményeket, és ezek közül is kiemelkednek az egyestés, sztárokat felvonultató koncertszerű előadások.
Raúl ezek közül kettőben szerepelt: 2003-ban a Sakk-koncerten az Arbiter szerepét énekelte, 2004-ben a Hair-koncerten vett részt. (Az nem koncertszerű előadás volt, hanem tényleg koncert, mindent dalt más valaki énekelt. Raúl a Hairt énekelte egy Harris Doran nevű fickóval.) A koncert dalait egyébként később stúdióban is felvették, és megjelentették cd-n. A felvétel később Grammy-jelölést is kapott. 

"És akkor színpadra lépett - vagyis inkább birtokba vette a színpadot - Raúl Esparza, hogy elénekelje az Arbiter dalát. Esparza a koncert egyik legmagabiztosabb előadója, és a show egyik legkevésbé izgalmas dalát úgy adja elő, hogy szinte megállítja az előadást." /Chess/

"Esparza hangjától megremegnek az ablaktáblák." /Hair/

/Részletek különböző cikkekből és interjúkból/