Interjúk

A tervek szerint ide felkerül majd néhány interjú magyar fordítása.
Akik angolul szeretnék elolvasni az interjúkat, mindet megtalálják belinkelve a hivatalos honlapjára.

A honlapról letölthető egy 2005-ös rádióinterjú vele. Kb 50 perces, és rengeteg mindenről beszél benne. Ő nem az a fajta interjúalany, akiből kérdések tömkelegével lehet csak kihúzni a mondanivalót. Mert ha színházról van szó, akkor Raúl addig beszél, ameddig hagyják :) És ez egyáltalán nem baj, mert érdekes dolgokat mond.
Szerintem nyelvgyakorlásnak is érdemes meghallgatni ezt az interjút, mert Raúl érthetően beszél, bár talán kicsit gyorsan. És fura volt hallani a "normális" beszédhangját. Azt hittem, olyan lesz, mint a tick tick... BOOM!-ban, de nem. Az amerikai fórumon olvastam, hogy állítólag van egy pici spanyol akcentusa. Hát az én angoltudásom nem elég ahhoz, hogy ezt meg tudjam állapítani, de ha ők mondják, akkor biztos így van :)

A másik, ami fenn van a honlapján, egy tv-interjú szintén 2005-ből. Ezt sajnos nem tudtam megnézni, mert nem lehet letölteni. Másfél órás, és igazából nem is interjú, hanem szeminárium. Van egy csomó vendég, és a színházról beszélgetnek.
Ha valaki le tudná tölteni ezt nekem, azzal nagyon nagy örömet szerezne.

Itt pedig egy 2004-es tv-interjút találtok, amiben a The Normal Heartról beszél. A helyzet ugyanaz, mint a rádióinterjúnál: Raúlnak erről a témáról is van mondanivalója. Mert vannak gondolatai. Biztos vagyok benne, hogy ha úgy esik, hogy ügyvéd vagy történelemtanár lesz belőle, akkor is kiemelkedő lenne a saját területén belül. Vannak ilyen emberek, akiknél mindegy, hogy hogy alakul az életük, biztos, hogy kitűnnek a szürke átlagból.
És ahogy a színpadon, úgy civilben is eszméletlen kisugárzása van. És ami még döbbenetes, hogy civilben egyik szerepére sem hasonlít. Az az átváltozás, amire ő a színpadon képes, nekem még mindig csoda-számba megy.

Ide tartozik még a Seth's Broadway Chatterbox interjúsorozat is. Seth Rudetsky interjúvolja hetenként a Broadway prominens személyiségeit. Egy adás 60 perces, és általában ketten szerepelnek benne. Ha színész a vendég, akkor általában énekelni is szokott valamit. Raúl 2-szer is volt a sorozat vendége, mindkétszer énekelt természetesen. (Egyik alkalommal a Wickedből a Defying Gravityt.)
Ha ezt valahogy meg tudom szerezni, biztos, hogy fel fogom tenni erre a honlapra.